Woho! Simma!

Jippi! Simma idag! Det har förvandlats till veckans höjdpunkt. Nu, efter idag, är det tradition också eftersom tre gånger är tradition. Efteråt lär vi väl gå och fika. Hoppas! Hehe.

Jag borde plugga idag. Men ni vet hur det är, finns så mycket annat kul man kan göra! Som att..ja.. inte plugga? Hehe. Nä, men jag har inte fått mina böcker än, som jag köpt för 1200:- (aj) men jag tror att de kommer idag, så då blir det till att läsa järnet.

Aj aj aj..

Idag sov vi alldeles för länge. Sådär ångest-länge. Sedan har vi, i våra morgonrockar suttit och spelat tv-spel i princip...hela dagen. Jättemysig söndag men dock blir jag så stressad av att inte göra någonting!! Alltså att gå och lägga sig sedan och tänka "vad har jag gjort idag?" och komma på svaret  "ingenting". Ihh.. Någon annan som känner så? Som inte bara kan njuta av att ha gjort ingenting?

Åh åh åh, just det! Jag ska köpa en skrivare av M! UNDERBART!! Så skönt att ha när man pluggar, slippa åka ända tll skolan för att skriva ut något.. Superskönt...

Pysseltankar:

Jag kanske borde ändra bloggnamn? Jag menar, så mycket pyssel är det ju inte.. Men man pysslar ju inte dagligen, och om man inte skriver dagligen får man inga besökare..och det vill man ju? =) Vad tycker ni? Byta blogg?

Jag har iallafall tänkt att måla om våra vita (ommålade från furu) sängbord till svart.. Tror det blir snyggare. Ville dekorera med decoupage, men fick ej för sambon. Han tror att det nöts ner.. men fasen, vi ska ju ändå inte ha kvar dessa så länge?! Hehe.. jag är decoupage besatt.
(Jag har förresten köpt nya servetter oxå.. vad ska jag göra med alla servetter?!)


Sleeping

Tiimari?!?

Men åh. Jag blir så trött. Jag känner mig helt handikappad när jag inte har panduro nära! Två privata hobbyshoppar bara.. Panduro är i och för sig ganska dyrt vilket stör mig lite.. Därför kom jag att tänka på Tiimari. Tiimari låg i t.ex Solna centrum i Stockholm när jag bodde där för 3 år sedan, men nu har den och flera andra butiker i Sverige försvunnit. Det har även funnits en här i Gävle men stängt, så typiskt!! Tiimari skulle vara toppenbra att ha här, billigt, kul grejer och massor av pryttlar! Pärlor, pennor, papper, stämplar, flörtkulor-allt du kan tänka dig! Och varför varför har de inte en internetbutik nu när de stänger alla affärer?! Typiskt..

Tiimari

Crazy
 


Inte handla på Ikea?

Näe, det går inte. Jag handlade dock inte alls mycket igår, lite ljus samt pennor från barnavdelningen =) M tipsade mig om att de har väldigt bra pennor, så jag köpte en förpackning med stämpelpennor. Hihi, man får inte vara dum... sedan gick vi på willys, och då hittade jag (än en gång på barnavdelningen) glitterlim, många färger, för typ 19:-. Taget! Glitterlim är ALLTID bra att ha!

Bra dag idag!

Idag ska jag åka till IKEA med M, ska bli jättetrevligt, brukar bli det när vi gör nåt har jag märkt. Att kunna ha jättetrevligt utan att egentligen göra nåt är en bra egenskap tycker jag.
Min kära klass splittrades till nya klasser förra veckan och jag sörjer. Men igår så råkade jag och mina speciella raringar på varandra i matsalen och då kände jag mig hel igen. Äh, det här blir nog bra, har lite separationsångest bara =) Eller vänta. Vem har sagt nåt om separation?! Jag kommer fortsätta ringa er!


Jag SKA inte handla något på IKEA. SKA inte.. Haha.. Går det? Vi får väl se.. Kommer nog svänga förbi "pryl" avdelningen där ljus och ljuslyktor finns och se om man kan omgöra något till pyssel? Nu när M är med också som också är en pysslare, kanske man   ser allt i ett annat ljus? =)HamsterSimning

Nu ska jag och simma.. Brrr.. Det är ganska långt till simhallen, typ 30 mins promenad. Det är
*kollar* -5 grader idag, "varmare" än igår iallafall.

Men det ska bli mysigt att simma! M, jag tror att vi måste tänka; motionssim, äventyrsbad sen bubbelpool, ingen annan ordning! Hehe..
Nä, men jag älskar att simma, det är skönt, avslappnande, bra träning, sen är det mysigt att basta och så.. Sen med trevligt sällskap blir det ännu bättre!
Sen ska vi ner på stan och luncha. Detta blir en bra dag, känner jag!

INGEN som kan HTML??

Jag behöver fortfarande lite hjälp tack.. Jag skulle uppskatta det så mkt!!

Helt jävla otroligt!!!

Mina skor har gått sönder igen. Jag blir så himla ledsen.. Jag brukar ALDRIG handla så dyra saker, men den här gången tänkte jag verkligen, att för mina födelsedagpengar, verkligen investera i ett par skor som räcker länge. Typ flera vintrar.
Nu har de gått sönder 3 gånger. Första gången de gick sönder - i dragkedjan - gick jag till affären och fick välja om jag ville ha ett annat par skor, eller som jag ville ha ett par likadana skor. Jag valde likadana skor, eftersom det tar mig en hel dag att välja skor plus att dessa var så underbart sköna (fodrade på undersidan till och med...!!). Andra gången de gick sönder - i dragkedjan - blev de i affären lite tjuriga. Då ville de kolla med skomakaren om han kunde ordna dragkedjan. Då sa jag att den här gången ville jag hellre ha ett annat par, eftersom dessa uppenbarligen inte håller. Nä, det gick inte. Nähä. Nu har de gått sönder i - gissa - dragkedjan! Jag orkar och vill inte gå tillbaka mera.. Åh. Helvete helvete!

Eniro!

Åh! Jag älskar Eniro reklamerna! Vet inte varför, men speciellt den nya är så charmig.. när de små.. små.. människorna/trollen lyssnar på klassisk musik..hihi, love in =) 


Hjälp tack.

  Ok. Jag ger mig. Jag FÖRSÖKER verkligen att fixa sidan själv med mina små HTML kunskaper, men nu behöver jag faktiskt hjälp.

1. Jag vill förstora min bild. Hur?
2. Jag vill ändra font på rubrikerna. Hur? Kan man använda alla fonter som finns i tex word?
3. Går get att ordna en ram runt bilden? Om ja, hur?
4. Ser ni det svarta, lodräta strecket till vänster? Den ska inte vara svart! Hur göra?

Vore så så så så tacksam om någon kunde hjälpa mig!

Light Bulb

JÄKLAAAAR!!!

Vad kallt det är ute!! I morse gick (GICK) jag till skolan, en 40 mins promenad, vilket är mycket om det är mörkt, 13 minusgrader och blåsigt. Jag hade ingen känsel i ansiktet när jag kom fram och enligt en kompis även vita fläckar i ansiktet-förfrusit det? Jag hatar att frysa.. jag fryser jämnt, men jag avskyr verkligen att frysa "på riktigt".. Brrr..

Jag saknar min cykel! Jag inser nu när det är vinter, att det är en lyx att kunna cykla överallt och slippa matcha bussar och dylikt..

Ny kurs?

Åhh, på högskolan jag går, finns det alltid en massa teckningar, tittskåp, gipsgrejer osv i korridorerna, och jag blir lika ååhh-jag-vill varje gång jag går förbi. Kursen de går heter Rita och gestalta 7,5p.
 

"Kursen syftar till att utveckla förmågan att uttrycka sig i bild och tredimensionell form. Det sker främst genom övningar som ger grundläggande färdigheter i teckning, målning och modellering. I kursen ingår även bild- och formanalys, färglära och färgbeskrivningssystem, typografi och layout, presentationsteknik och perspektivlära.
Undervisningen ges i form av övningar, korta föreläsningar och seminarier. Inga förkunskaper krävs. Eftersom kursen även syftar till att komplettera färg- och formundervisningen i vissa utbildningsprogram kan en viss individuell anpassning ske med hänsyn till förkunskaper."


Hur underbart roligt låter inte det?!

Banan med choklad..mmm...

Jag har precis avnjutit något underbart.. Banan med choklad. 
Ta en banan, skär den, men inte så att det går hål rätt igenom, utan så att det blir en skåra. Proppa ner chokladbitar, typ marabous mjölkchoklad och in i micron. Serveras gärna med lite sirap.
Helt vidrigt onyttigt men ljuvligt gott!! Jag brukar inbilla mig att det inte är så jätteonyttigt eftersom jag ju trots allt äter banan....! =)

Werther´s!

Har ni smakat nya Werther´s?! Med choklad i? Helt underbart.. Jag är kär.. Dock har jag inte hittat den på så många ställen, 1 av 5 affärer hade dem? Abstinens!! 


133578-92

Ursäkta röran!

...Jag bygger om!

Fiskelåda!

Minns ni min extremfula fiskelåda jag köpte för att ha pärlor i ? Jag fixade ju den med decoupage (jaja, jag vet att jag gör decoupage på allt) det blev sådär, det orangea syntes igenom, plus att jag tror att jag missade att ta bort ett lager från servetten, så det blev lite ojämt.. men bättre måste jag säga att det blev lite bättre iallafall!


133578-75


133578-90
133578-89

Resultat av pysseldag!

Jag sorterade..och sorterade..och sorterade! Nu är alla pärlor på en plats, i en skolåda, alla "göra kort saker" i en kartong och allt annat i en.. underbart! 
Det värsta som hände var att jag råkade lyfta en pärllåda uppochner som gick upp.. Jag ville bara gråta! Det är inte lite pilligt att få upp alla små satans pärlor igen.. Sen tänkte jag byta plats på två pärlsorter-det var inte heller lätt! Mina stora fingrar fick inte upp de där små pärlorna i botten.. jag ställer mig frågan varför inte pärllådor är gjorda med runda hörn? Eller är det bara jag som har det här problemet?!

Jag skulle även så käckt dekorera mina skokartonger med decoupage.. hej och hå, ja det var ju lättare sagt än gjort! Det stod ju saker på kartongerna som lyste igenom, vilket gjorde att jag fick lov att måla kartongerna först.. suck.

133578-91
Ovan: Skokartong dekorerad med servettdecoupage
133578-88
Ovan: Sorterad pärllåda
133578-86 
Ovan: Sorterad pärllåda

Pysselrum!

Ahh, jag måste ha ett pysselrum nån gång.. jag får galet ont i ryggen av att sitta helt krokig på golvet och pyssla.. Dessutom längtar jag efter att ha ett rum som kan få vara stökigt! Som man inte behöver ta undan efter sig i.. åh va skönt...

Pysslar för fullt!

Håller på att pimpa min pysselordning =) Alltså, jag håller på och fixa decoupage på alla skokartonger jag äger för att kunna lägga mitt pyssel i dem.
För tillfället håller jag på och vänta på att lacket skall torka. Jag är lite stressad dock, jag har inte så mkt lack/lim kvar! Ahh.. Orka ta sig ner på stan!Favorit?
http://nyligen.se/blogg/nndfj
Jag har placerat min blogg i Gävle på bloggkartan.se

Update!

Det blev ett par skor!! Helt uuunderbara är de! Love love!

Jag och några tjekompisar hade tänkt att gå på kåren igår, men då det inte ens verkade vara något där, så bestämde vi oss för att träffas hemma hos M och bestämma där. Vi blev kvar. Hela kvällen. Det var hur trevligt som helst! 4 tjejer var vi, och vi snackade om allt mellan himmel och jord.. så himla tevligt. Tycker verkligen om de tjejerna, synd bara att vi ska byta klass nu och inte kommer gå ihop mer..! =(

Imorgon är jag ledig, så jag tänker (gissa?) pyssla! När vi var hemma hos M fick jag se hennes pyssellåda. Jag typ dog. Hon hade hur mycket papper, pennor, stämplar, glitter, stansar som helst! I perfekt ordning!!!!! HUR?? Min pyssellåda är en kartong bestående av fullständig kaos. Så mitt mål imorgon är att dra fram alla skokartonger (som hon gjort..härmis hehe..) dekorera dem lite och sortera. Eventuellt ska jag avvara en låda i vår kläd-hurts till pyssel.. hmm.. sambon kommer älska det..=) 

Skokärlek!

Efter shoppingen igår är jag besatt. Jag vill ha ett par ankelboots. Nu. Nu nu nu! Jag vill det sååå himla gärna! Ena halvan av mig vet att jag inte har råd, men andra halvan av mig tänker, äh, det är ju bara 382:- och jag kan ha dem hela våren och hela sommarn och hela hösten...? Och då blir det ju inte så dyrt.. Sedan har jag ju inga skor till min finfina kjol heller..

Men kolla dessa sötisar! Nå, vad tycker ni? Slå till?
133578-84

Shopping!

Oj oj.. jag har shoppat.. Jag har shoppat.. Det händer typ.. aldrig.
Jag älskar att titta på och prova kläder. och jag faller ofta för saker, men jag känner aldrig att jag har råd, så efter timmar av "fönstershopping" kommer jag hem utan någonting.
Idag hade jag med mig V som faktiskt fick mig att handla! Jag köpte en jätte lyxig kjol (kjol!! jag är ingen kjolmänniska!) och en underbar tjocktröja med en knapp fram. För...170:-. Båda alltså. Jippi!

Nu fattas bara ett par skor. Hittade ett par underbara ankelboots som jag vill vill vill ha.. men de kostar 300:- å för en fattig student som mig är det MYCKET pengar...

Jag är iallafall lycklig nu.. jag har lite fina kläder! Wiii!

IKEA!

Vi var på Ikea för någon vecka sedan (vi hade fått ett presentkort där) och kopte hyllan/hurtsen nedan. Jag var helt inställd på att köpa spots att ha under (de hade gjort så på Ikea) men när vi väl hittar lamporna kostar de 400:-!! Aldrig i livet tänkte vi och fick nöja oss med hurtsen och diverse prydnader som vi skulle ha på.
Väl hemma kom jag på att jag kunde ta lamporna som jag hade i den stora gröna vasen (se tidigare inlägg) och lägga under, och tänk, det blev toppen! Det ser grymt mycket lyxigare ut! Det syns inte så bra på bilden, men ja, ni fattar säkert!


133578-83

Vi har dessutom fått två st fotöljer i bok. Jättesnygga, men nackdelen är att de är....röda.. Uch. Vi har ju grönt i vårt vardagsrum! Vi ska klä om dem SNARAST! Någon som har någon aning om vad det kostar att klä om möbler och var man kan göra det i Gävle?

Otroligt!!

Känner ni igen den här tjejen?! Jag är helt chockad...


133578-80Sett Ugly Betty?! Jag är förvånad.. I en prinsessas dagbok, såg man ju verkligen att den tjejen egentligen var söt, men med ugly betty trodde jag faktiskt att hon var ful! Alltså, inte att hon såg ut sådär, men inte att hon var jättesnygg iallafall! Var jag den enda som inte visste det?

133578-81

Servettdecoupage

Jag och svärmor satt hela kvällen igår nästan och pysslade! Det var jättetrevligt! Hon var duktig..men jag insåg att jag inte var speciellt pedagogisk, är ju inte riktigt säker på tekniken än själv..
Vi dekorerade iallafall ljuslyktor (9:-/4 st på
IKEA). Jag gjorde tre stycken med liknande motiv som blev riktigt bra, senare kom sambon och gjorde en lykta han med! Resultatet ser ni nedan ;)

Jag decoupageade även på "pärllådan" men det blev inte så himla snyggt.. finare än innan men inte fint.. Bild kommer nån annan gång!

133578-78

133578-77

133578-76

133578-79

Pärllåda!

Jag var på vår älskade dollarstore här i Gävle och hittade en liten fiskelåda/verktygslåda för 30:- (men de tog bara 20:- för den i kassan...tack...!) Tyckte det var toppen att lägga alla pärlor jag fick av min kusin (se tidigare inlägg)i den, och det var perfekt!
Min svärmor är här och vill att jag ska visa henne decoupage, så jag tänkte göra lite decoupage på locket av denna vedervärdigt fula låda! Vad tror ni om det?


133578-75

133578-74

133578-73

Sötnosar!!

Nu har jag inte bloggat på jätte, jätte, jättelänge! Jag har inte varit hemma (jul, ni vet) jag ber om ursäkt =) Men till min STORA glädje ser jag att det faktiskt har varit inne flera personer (ej unika) per dag trots att jag inte skrivit, vilket måste innebära att det finns människor som faktiskt avsiktligt går in på min blogg för att se om jag skrivit? Jag väljer att tro det :)

Jag har iallafall varit hos alla mina familjer över julen, familjen hos min pappa, familjen hos min sambo, och min mamma. Det har varit supermysigt...

Änglarna jag gjorde blev uppskattade! Tips till senare år om du inte vet vad du ska göra!

Jag fick en toppenjulklapp av min kusin "bara symboliskt" sa hon och gav mig en ask fylld med pärlor från hennes gamla pärlhalsband!! Olika färger och former, helt otroligt roligt!! Jippi! Det är ju värt mycket pengar om man tänker i pärlkostnader...

Jag var på Ur o Penn idag och kikade lite, det var halva priset på alla smycken. Jag har nämligen fått tips att man ju kan köpa billiga smycken med berlocker och sedan slakta dem! Dock hittade jag inget bra.. vet inte om jag har öga för sånt riktigt...än?

Hoppas ni inte har lämnat mig, för nu är jag tillbaka!

Tips för föräldrar och vuxna tänkare; min pappas fru har skapat en blogg (designad med lite hjälp av mig...)
Dialogrummet