Tavla igen, jaguar XKR!

Denna fick min älskade far i julklapp! Är mycket nöjd med den... lyckades få till den precis så bra som jag önskade! Den blev mycket uppskattad, vilket betydde mycket för mig..

Edit: Den föreställer alltså min pappas bil, en jaguar XKR!

God jul pappa!


Myyyys!

Nu ska jag mysa med mamma. Vi ska duka fram godis, chips, dipp, vin (och sprite, hehe) och annat onyttigt och krypa upp i soffan framför Batman - the dark knight. Ska bli mysigt. Jag har sett den, men inte mamma.. Tycker att det är en riktigt bra film, men det är lite obehagligt när man vet att Heath Ledger inte finns mer..

So long!

Idag

Idag har vi varit hos min lilla söta mormor minsann! Lilla pluttskruttmormor.. :) Tycker att hon är så duktig, hankar sig fram ensam i sin nya lägenhet, jag kan inte föreställa mig hur det är att bli ensam när man har levt tillsammans med någon nästan hela ens vuxna liv...:S Men hon klarar sig bra, tycker jag.

Har även varit på systemet ovh köpt ett halväckligt vin som jag tänkte ha på nyårsafton. Har tänkt lära mig att dricka vin, lite peu on peu (eller hur det nu stavas), och tänkte därmed börja lära mig att dricka vitt vin med sprite i! Det ska väl vara gott enligt vissa?

Vad tycker du?


Hos mamma

Nu är jag på landet - igen! Blir mycket åkande fram och tillbaka, men jag vill hinna vara så mycket som möjligt hos så många som möjligt!

Mamma hämtade mig i Norrtälje idag, så vi passade på att strosa lite i stan. Köpte faktiskt en kofta för 129:- på rean. Var knappt en käft i stan, riktigt skönt.. De flesta affärerna har stängt på söndagar nämligen, bara Kappahl och Åhléns hade öppet.

Nu håller jag på att färga mammas hår, sist vi färgade råkade det nämligen bli lite gulaktigt? Inte snyggt, så nu har vi köpt en ny färg.
Well, wish us luck!


Mys med vänner!

Igår var jag alltså på stan och passade på att möta upp några vänner! Först träffade jag Maria. Vi gick runt och letade efter en nyårsklänning till mig, men det gick sådär kan man säga. Jag var visst inte den enda som ska fira nyår..hmm..? Sedan fikade vi extremdyrt fik (vad är grejen?? 95:- för en bakad potatis och en dricka??). Dock mysigt som alltid.

Sedan mötte jag upp min goda vän Johan och hans flickvän. Vi gick och fikade på nåt café i gamla stan, i en..grotta typ? Haha, har noll koll på stan, gator, fik etc.. Det var übermysigt iallafall!!

Meeeen, mina damer och herrar! När jag kom hem visade det sig att min andre hälft hade varit i Kista och köpt en nyårstopp till mig! Gulle, gulle, gulle dig Eric!

Stan

Nu ska jag in till stan (jag och alla andra i stockholm?) och träffa två av mina fantastiska vänner! Måste kolla efter en nyårsblåsa också.. och eventuellt ett par skor. För, som sagt innan, pengarna jag inte har.


Ha en bra dag allesammans!

Shopping!

Åhå! Jag havar fyndat!!

Jag har köpt en röd vårkappa och en härlig topp från MEXX.

279:-. För båda.

Fattar ni vilket kap? Jackan har kostat 1499:-!
Aldrig ägt nåt så dyrt!

Outlet

Efter en extremt mysig jul hos pappa och en härlig julafton hos Erics föräldrar ska vi nu idag åka till barkaby outlet en sväng, och eventuellt till kista galleria. Skulle behöva köpa ett par skor och en nyårsblåsa för pengarna jag inte har.. Då kanske outlet är ganska perfekt? =)

Vi får välan se hur det går..


Lilla julafton

Idag har vi tagit bussen till pappa med alla julklappar. Här ska vi nämligen fira "lilla julafton" eftersom de flesta av oss skall vara hos våra respektive på julafton. Vi har haft och ska ha supermusigt med godsaker, god mat, julklappar och mys!

God jul allihopa!

Knäcken

Knäcken kicked ass vill jag vara meddela!

Alla ni som brukar stå att koka, och koka, och koka, och koka den där satans knäcken till döddagar - använd micron!!

Här är receptet vi använde från Arlas hemsida!

Ingredienser

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk smör
1 dl sirap
(10 st sötmandel)

Gör så här

Blanda grädde, sirap, socker i en skål (eller i en kanna, lättare att hälla ur) som rymmer minst 1 1/2 liter.
Ställ in i mikron utan lock på full effekt 9-10 min, men kolla knäcken hela tiden så att den inte kokar över. Dock måste den få koka ganska kraftigt. Gör kulprovet. När knäcken är klar kan man hacka ner mandeln om man vill och ta i smöret i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara i kyl.

MUMS!

Knäck

Idag ska jag och mamma göra knäck - i micron! Hoppas att det går bra.. Av nån outgrundlig anledning tenderar det att skita sig när jag och mamma får för oss att baka eller dylikt.. Som när vi gjorde brända mandlar, då gick det (för en gångs skull) som smort tills det helt plötsligt inte gick längre? De sista två satserna blev förstörda? Så nej, det kan bara inte gå tiptop så vi får väl se hur det går med knäcken nu...


Alla mina tavlor samlade!

Här kommer de flesta av mina tavlor! En tavla saknas (Saras) men ni får nöja er med detta sålänge! =)





Stressad..

Jag hade ju då en sista tavla beställd till jul, och skulle få en bild skickad till mig över helgen.

Det har jag inte fått? Och det är ju söndag nu och ja.. jag börjar bli lite stressad! OM jag ska ha en chans att göra klart den innan jul så lär jag ju få bilden typ..nu.

Snälla du, skicka skicka skicka!! =)

Annars är jag sjukt nöjd med bedriften att lyckats måla 5 stora tavlor sedan oktober! Nöjd med dem är jag också, vilket är mycket viktigt. Skulle aldrig klara av att ta betalt för en tavla jag inte är nöjd med.. Förra året målade jag ju en tavla på
min familj som jag först blev missnöjd med, så knäpp som vissa tycker att jag är, målade jag ju självklart om den bara några dagar innan jul. Hade inte varit något kul annars! Jag måste vara säker på att personen som får den eller köper den blir hundra procent nöjd, vill inte fundera "hoppas hoppas att hon/han är nöjd"..

Tänkte, som en slags wrap up samla mina tavlor i ett inlägg. Vänta en stund så lägger jag upp dem!

Brända mandlar!

Jag och mamma har idag roat oss med att göra brända mandlar!
Superdupergott och väldigt enkelt!! Har nu slagit in dem i fina strutar som får följa med oss på vår resa till olika familjemedlemmar över julen!

Ett tips till er som gillar brända mandlar men som jag bara
får tag på dem på marknader etc - gör själva!! =)

5 år!

Igår firade jag och min älskling 5 år. 5 år! Sjukt vad tiden går fort..

Vi är så luspanka, så det enda vi kunde fira med var att dela på en pizza och en läsk.. romantic dinner for two?

Idag ska vi åka till landet, fattar inte hur vi ska få med oss allt, dessutom skulle jag vilja ta med mig mitt fina, fina staffli som jag fick av Maria till landet, eftersom jag ska måla där.. hmm.. ingen liten smidig sak direkt!

Hade alltså även julmys med Maria igår, oerhört trevligt var det, lussebullar, kokosbollar, pepparkakor och glögg och som vanligt perfekta julklappar! Tack finaste!

Trööött

Kom hem från boxningen för en stund sen, är heeeelt slut! Har varit en tung dag idag, sov dåligt, upp tidigt, stressig tekniklektion, prov, pluaa i bibblan sen hem och vända, träna duscha, äta.

Puh!

Ska faktiska göra mig iordning och gå och lägga mig med nya SOLO i näven faktiskt.

Mamma på besök

Min sötnöta till mor är här på besök idag! Myspys! Har inte träffats på länge och jag har verkligen saknat henne! Vi har gjort stan idag och shoppat lite julklappar och fikat, fikat, fikat såklart!

Mamma, du är min bästaste bästis!

Kommentarer..

Har fått jordens finaste kommentar, som jag blev glad över! Det är sådant som får mig att vilja fortsätta måla..

Tack ska du ha!


Bra film!

Nyss hemkommen från bion! Den var bra! En bra och trovärdig fortsättning på ettan, men tror att man måste se den här några gånger för att uppskatta den fullt ut, precis som ettan! En annan kan ju hela filmen utantill, höhö..

Mysigt var det iallafall, var läne sedan jag var på bio nu, det är ändå lite speciellt!

Bio

Nu ska jag och min sötnöt bege oss ner på stan och gå på bio! Vi ska se "vi hade iallafall tur med vädret-igen". Ska bli jättekul! Vilken bra födelsedag han måste ha, haha..

Ha en trevlig kväll!

Grattis!!



Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min älsklings födelsedag, hurra, hurra, hurraaa!!!



Graaan!

Nu har vi klätt granen! (hahahaha skrev grenen först..!) Finast i stan som vanligt! Så mysigt, glögg, hembakta pepparkakor, julmusik och julgranspåt...

Nu är det nääära...

Skoj..

Så himla skojig överraskning jag möttes av imorse!
 Min cykelkedja hade mirakulöst hoppat av under natten! Konstigt va? Tror det spökar i det här grannskapet...
Detta resulterade i att jag fick lov att ta Erics cykel, vars cykelsadel samlar oerhörda mängder vatten. Sådeles ankom jag till skolan med iskallt vatten rinnandes längs med benen...

Ohhh what a beautiful mooooorning, oh what a beautiful daaay...!

Nyaste porträttet!

Vad tycks?


Tavla! (rubriken börjar kanske bli tjatig...?)

Nu har jag gjort en till tavla! Kommer nog kunna skicka den imorgon om jag hinner!

Och if I might say so myself: den är skitsnygg! =)

Bild får ni imorgon!


Partyfredag!

Utebliven uppdatering, sorry.

I fredags var vi ute och svängde våra lurviga, brudarna och jag! Kul kul kul om man bortser från en tråkig och onödig avslutning som var att Elin blev av med sin mobiltelefon! Trist och en riktig partykiller, man blir så sur!

Igår (efter typ...ingen sömn) kom svärföräldrarna med vår uuuuuuuunderbara lilla gudson i släptåg! Helgen har sedan innehållit lek, mys, god mat och trevligt sällskap! Idag var vi på julmarknad på länsmuseét och avslutade med lek i lekparken! JAG åkte rutchkana! Vad gör man inte... hehe.

Bjuder på några bilder från i fredags!






Pluggdag

Ska ner på stan om en stund och möta upp Helen på ett café för att sitta och skriva en läxa!

Är dödstrött som vanligt, trots att jag sovit i ca 9 timmar.. jag fattar inte vad det är för fel på mig??


Hoppas ni är piggare och att ni får en bra dag!

Hungrig!!

Håller på att göra mat-lax...well.. we´ll see hur det blir =P Vet inte hur länge den ska vara inne och om laxen är inne för länge blir det ju tooorrt...

Ska sedan slänga i mig maten för att sedan skutta i väg och möta Maria på en mysig långpromenad! Wei!

I ösregnet.

Myspyspepparkakor

Åh vad det var mysigt att baka pepparkakor! Kan inte minnas sist jag gjorde det.. men efter den 115e pepparkakan började man tröttna, haha..

Det blev minsann glacyr på våra fina pepparkakor också, vit, ljusblå och mörkblå, och ni anar inte vad fint det blev!

Ska nog ta och bjuda på mina goda pepparkakor i helgen när vi får finfrämmande! Erics föräldrar och förmodligen (förhoppningsvis!!!) Eric syster med barn samt eventuellt min lilla mor kommer och firar honom i helgen!
 
Hör ni det? Då får ni fina, blåglacerade pepparkakor! You better come! =)




Ett BERG av pepparkakor!!

Yuck!

Oh no!! Varför gömmer vissa bagerier de små äckliga russinen i degen, istället för två fullt synliga så att man har chansen att pilla bort dem? Ew...


Kärleksryck!

Jag har så mycket härligt folk omkring mig! Jag är så lyckligt lottad! Jag har aldrig haft så många bra vänner samtidigt och aldrig känt mig rikare.. Ni är guld värda för mig tjejer (och killar) och ni vet vilka ni är, både nära och långt borta!

Puss på er!

Pepparkaksbak

Åhi åhå! I eftermiddag blir det pepparkaksbak! Myspys! Underbara brudar+prat+pepparkaksbak=oslagbart? Såklart.

I morse gick min underbara karl ner till bageriet mitt emot (lyx va?) och köpte lussebullar! Sötnos! <3




Luktar urk!

Dessutom, mina damer och herrar, har jag "råkat" ta på mig en parfym jag fick med en tidning som luktar urkbulle!! Yuck yuck yuck. Sådär stickigt ni vet? Mår nästan illa...

Buhu. Har vi satt ribban för dagen nu??

Så. Himla. Trött...

Oh lord... Inte nådigt vad trött jag är! Som jag nämnde har jag råkat ställa om dygnet, så naturligtvis kunde jag inte somna igår.... pust.

Ska iväg till skolan för en föreläsning, och sedan ska jag till posten och posta tavlan! Spännande!