Panduro!!

Woho woho! Mitt tåg kommer komma fram till stockholm halv tre, och jag och Maria skulle ses halv fem, så hon är underbar nog och kommer och möter mig, så ska vi gå på panduro!! Jippii!! Lycka =) Kommer bli kanondagar det här, I know it! Panduro-kryssning-spa-grönalund!

Hej svejs!

Imorgon! (Idag..?)

Imorgon åker vi på kryssning! Woho!! Myspys på hög nivå! Sen kommer jag vara borta jääättelänge (på landet, hos mamma och måla det omtalade huset) bara så att ni vet, och inte går och dör av oro när jag inte skriver!

=)

Nattis sötnosar!

Tillbaka!

Nu är vi tillbaka från campingen, och jädrar i min själ vad mysigt vi haft det! Campade en bit utanför skärplinge, så himla fint... Härligt väder var det också, och jag har, för typ första gången på hela sommaren, solat! Mmmm..  På kvällen hade vi hyrt bastu som låg precis vid havet. Underbart!

Dock verkar jag bränt mig lite i pannan, trots att jag är noga med att smörja in mig, inte bra. Har bestämt mig för att aldrig mer utsätta mig för solen utan skydd! Jag har lite rödlätta drag (fräknar tex) och är därför i farozonen. En väns vän, 21 år gammal, dog nyrligen i hudcancer. 21 år. Detta blev verkligen ett wakeupcall för mig.. Det är så onödigt. Det kan förhindras. Jag skulle bli förbannad om jag fick just hudcancer (pga sol) då detta isånt fall skulle kunnat undvikas. Det är liksom inte jobbigt att smörja in sig, utan bra för huden, och man får en snyggare bränna som sitter längre.

Tänker inte få cancer-som kan undvikas!!

Kontaktannons!

Hejsan! Jag heter Sofia Ruiz och bor i Stockholm. Jag är just fyllda 55. Jag älskar mitt arbete som städerska, och jag intresserar mig för spindlar och pyttipanna. Jag har sju barn och älskar att vara mamma! Mitt hår är grått, helt naturligt och min ögonfärg är blå. Jazz spelas dagarna i ända hemma hos mig och min favoritartist är Elliott Yamin.
Är DU den jag söker? Skicka svar till "Anirac". Foto är ett stort plus!


Knåpa ihop din egen annons:
Som ditt förnamn sätter du ditt andra namn och som efternamn tar du din närmaste grannes.
Som hemstad/plats/ort tar du den du senast besökte (ej den du befinner dig i nu) och ålder tar du din pappas.
Ditt yrke är det som din mamma jobbar med och dina intressen är det du helt enkelt avskyr mest och det du inte tycker om.
Du har lika många barn som du har piercingar (örhäge räknas)
Din hårfärg är densamma som du har på tröjan/skjortan och din ögonfärg densamma som dina byxor/shorts etc.
Musiksmaken/genren är sådant du inte tål medans favoritartistern är den som sjöng låten du hörde senast.
Avsluta annonsen som ovan, använd ditt tilltals namn och skriv det bakifrån

Husvagn!

Mina svärföräldrar campar för tillfället i närheten där vi bor, och de ska komma och hämta oss imorgon, och så ska vi sova över där en natt.

Jag är mer eller mindre uppfostrad med inställningen att husvagn är skit, och har därmed haft den uppfattningen länge. Tills jag blev tillsammans mer Eric. Eric är i princip född i en husvagn och delade därför inte min uppfattning. För att inte tala om hans föräldrar!
Sagt och gjort, föräldrarna hans gick och köpte en husvagn förra året och drog med oss ut på semester, till en camping här i Gävle-Rullsand.

Och jag var förvandlad. Det var underbart! Jag har alltid älskat naturen så detta var ju perfekt för mig! För er som inte varit på Rullsand kan jag tala om att dom har den vackraste stranden (stränderna) ever. Huuuur långa som helst. Som att vara utomlands. Husvagnen har ju dessutom allt man behöver, som ett riktigt bra boende. Helt underbart att bara sitta ute i förtältet och äta på kvällarna, umgås och njuta av kvällen!

Så..jag längtar till imorgon-trots att det bara är en natt.

133578-230

Nytt pyssel!

Har gjort ett till halsband nu, ungefär likadant som detta. Dock har jag bytt "snöre" nu, tyckte det förra var lite för hårt för vad jag hade tänkt mig, det hängde liksom inte ut sig ordentligt, utan var lite böjt. Inte så det störde, men tillräckligt mycket för att jag ska försöka hitta en annan lösning. Nu har jag använt mig av mycket mjukare material, som dessutom fanns i flera, somriga färger (rosa, ljusblått, mörkgrönt)! 

Detta är givetvis också till salu! =)



133578-229


 

Tävling!

Just nu pågår det en tävling hos eMen där man kan vinna ett myspaket från t4u. Detta innehållandes diverse olika häriga thesorter, ljus, choklad - u name it!

Om du är sugen på att vinna detta härliga paket, länka till eMen, skriv några rader om täblingen och lämna en kommentar hos henne-och håll tummarna!

Lycka till!

Idag..

Då klockan är efter tolv.. så kan jag meddela att jag och Eric firar 2 årig förlovningsdag idag...

Grattis till oss ;)

<3 <3 <3 <3 <3

Muffins!!

Har precis gjort jättegoda muffinsar! Eller ja.. hmm.. pulver+vatten+ägg=muffinsar hihi.. men jag gjorde glasyr oxå!

Har varit en lugn och skön dag idag.. försöker ta igen mig lite.. det tar mycket energi att vara uppe på natten sådär...=(

Nu ska vi kolla på en film!

Måla

Nu har jag precis ringt mamma och berättat för henne att jag planerar att åka till henne en vecka och måla om hennes (bruna) hus, till rött, som hon så länge velat.

Och jag undrar stilla vad jag egentligen gett mig in på.

Bidde inge jobb..

..för jag blev magsjuk. Eller nåt.

Det jag tycker är tråkigast är att jag missade lunchen med Maria på Java. Som jag längtat.

Jobb..

Imorgon är det jobb som gäller i två dagar. Inte så jobbigt, men man känner ju ingen direkt längtan om jag säger så. Får jobba på som ett as, så jag får gå hem tidigt..

Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi drar på kryssning... de ska bli så KUL!!!

Gino!

Gjorde just efterätt till mig och Eric, samma som vi å igår; Gino.
Gino är gudomligt. Tag all frukt du kan hitta, hacka och lägg i en form, ös på med riven vit choklad och skjuts in i ugnen!

Mmmm...

Down town

Är det bara jag som i princip måste bära sin kille ner på stan...?

Nu har jag iallafall lyckats, så vi ska på stan, kolla (lukta?) på parfymer till honom, som jag kanske kan köpa på tax freen på båten, och dricka...
 
SNICKERSKAFFE!!

I think he will hate it.


På fjärde plats...?

Lilla, lilla jag ligger på fjärde plats på blogtoplist hemsida, kategori konst. Dock tycker jag att det är förjävla svårt att välja kategori! Konst är väl att ta i.. Men men, himla roligt iallafall!

Regndansdusch

Cαrinα säger: dusch (regndansdusch)


Maria säger: *ASG*


Maria säger: REGNDANSDUSCH!!!!


Maria säger: *ASG*

Cαrinα säger: jag ser fram emot regndans duschen...=)

Maria säger: ok, men då MÅSTE du dansa i regndansduschen



I will, Maria, I will...


Kryssning

Väl på stan gick jag till vikingline butiken för att boka badritualer till mig och Maria. Dock såhär i efterhand, fick vi reda på att det inte riktigt är vad vi hade tänkt oss, vi trodde att vi skulle få nån form av behandling (det stod peeling bla, som vi trodde utfördes av nån annan) så är inte fallet.

"Rofylld bakgrundsmusik, härliga dofter och stämningsfull belysning förstärker den sköna känslan. Badritualen inkluderar ett Kerstin Florian-produktkit värt ca 200 kr. Dessutom ingår instruktioner (tack!!) för badritualen samt lån av badrock, tofflor och handduk.

Du utför själv badritualen som består av:

* Dusch (regndansdusch) REGNDANSDUSCH????
* Kroppskrubbning med peelingcrème samt därefter duschvante med duschgel
* Masserande dusch
* Hårinpackning med lera i bastu
* Normal dusch
* Bad i pool med jetsetstråle (ca 39 grader)
* Bad i varm bubbelpool (ca 39 grader)
* Kallbad i pool (ca 8-11 grader)
* Ångbastu
* Vila i däckstol
* Applicering av bodylotion

Är detta värt 200:-? Någon som provat och kan rekomendera?

Åh just det!

Just det, glömde ju nämna att när jag på vägen hem, nöjt spatserandes med mitt kaffe, i lugnan ro, njöt att det såg ut (såg ut!) att spricka upp och att det faktiskt var ganska varmt och för att min pojke faktiskt är hemma och sover i våran säng för första gången på flera veckor, vad händer då? Det börjar ösregna. Och då menar jag verkligen ösregna. Jag blev dyngdur, minst sagt. Sen när jag parkerade cykeln började solen skina mitt i spöregnet.

Jag kunde inte göra annat än skratta.


Hihi..

När Maria och jag, för någon dag sen, fikade på Coffeehouse by george, tog jag en kaffe-"snickers". Kan vara det godaste som skapats. Någonsin. Typ espresso, chocolatesyrup, caramelsyrup, hazelnutsyrup och vispgrädde. MUMS! Jag vet ju att det finns såna små syrupflaskor att köpa och fick för mig att köpa en flaska hazelnut i förrgår på mitt bautaPrix. De hade inte. Jag blev sur. Igår var jag på mitt bautaICA. De hade inte. Jag blev ännu surare. Idag åkte jag ner på stan o kollade på lilla konsum där. De hade inte där heller. Jag blev skitförbannad.

Anledningen till att jag överhuvudtaget var på stan var för att köpa det där jävla kaffet på coffeehouse, ni vet hur det är när man bir rktigt sugen på nåt??

Ja herregud, jag har mina dagar!

Sommarlåt!

Årets sommarlåt!



Yves Larock - Rise up

Peter Jihde+idol=sant

Det är vad jag undrar?

VA???????


Alltså..ska sportkommentatorn (eller va han nu är egentligen) Peter Jihde leda Idol i höst? Snälla säg att jag har missuppfattat detta? Jag trodde Carolina Gynning och Carina Berg skulle vara iår?

Nej nej, jag är inte tillräckligt tydlig; vem som helst, utom Pete Jihde!


Ostrukturerad..jag?

Haha, jag ska städa. Och jag är faktiskt ganska duktig, har rensat ut badrumsskåpet, torkat och slängt (va mycket skit man har??). Men, när datorn (helt logist) är i ett annat rumm, och man varannan minut hör ljudet av msn, när någon skrivit, så blir det väldigt mycket avbrott i städandet?

Tork tork-spring-skriv skriv-tork tork-spring-skriv skriv-tork tork-spring-skriv skriv.

Teckningen är klar!

Ämtligen är jag klar med teckningen! Jag har ju alltså ritat av vår bastu, och resultatet ser ni nedan. Pappret har blivit skrynkligt, men jag hoppas det inte syns lika mycket när man ramar in den...?


image216

image217

Ja just det..

Nu har jag för övrigt köpt bröd och gurka så att jag kan göra mina underbara ostmackor.. hmm.. *springer in i köket*

Jag blir tokig!

Jag blir fullkomligt vansinnig på det här vädret! Det är sommar? Vad händer?? Kunde inte det underbara, tropiska vårvädret kommit nu istället? Jag har solat  (en!) gång på hela sommaren, jag har knappt fått fräknar, jag som får fräknar bara solen visar sig!

Morr..

Vackra foton!

Måste bara slå ett slag för en helt underbar hemsida där man kan lägga till lite effekter på sina foton! Picnik.

Så här fina blev våra bilder!

     

Födelsedagspresenter!

Vi bytte födelsedagspresenter med varandra också, jag och Tove (jag fyller år den 28 oktober och hon den 12 april, och nej, det var ingen tidig födelsedagspresent)
Jag fick sååå fina grejer!!

image205

Världens sötaste, gröna (älskar grönt, ljusgrönt!) linne, som sitter som en smäck!

image206

En topp, som jag inte vet vad den egentligen är tänkt att användas till, eftersom det är värsta blomman påbroderad.. Dock är den oerhört söt och toppen att sova i när det är varmt!

image207



image208

LDB har kommit med nya dofter, denna dofar verkligen bär. Även på. Jag luktar för tillfället alltså....bär. Underbart!

image209

Oh dessa under, under, underbara örhängen!!! GRÖNA!!! Love them! Det första som hände när jag hade dem på mig på stan var att en tjej som jobbade på glitter sa "men GUD vilka fina örhängen! VAR har du köpt dem???" Kul!


Vad Tove fick av mig...? Brevpapper och en spargris med rosa boa och klackskor. om jag skäms? Ja.

Spindel återfunnen!

Som ni säkert minns skrev jag om att jag var rumskompis med spindeln. Den är nu återfunnen och eliminerad. När jag sminkade Tove såg jag den hala sig ner från taket precis bakom henne. Ihhhhhhhhh!!!!

Jag: Döda den inte, kan vi...du inte ta ut den på nåt sätt?
Tove: Aldrig! Varför får jag inte döda den??
Jag: Men jag tycker inte om att döda saker..

Sprang sedan runt på jakt efter nån bytta som jag  (Tove) kunde "fånga" den i, men sedan när vi kom tillbaka;

Tove och Carina: VAR ÄR DEN???? DEN ÄR BORTA!!!!
Tove: Nej, där på golvet!!!
Carina: Den rymmer!! DÖDA DEN!! Men inte mot den nya tapeten bara...

R.I.P

DEG!

Jag är oduglig. Sitter här i morgonrock (jaaaa, klockan är halv tolv!) lyssnar på musik och degar (verkligen, jag gör ju inget vettigt!!) framför datorn. Jag borde städa (ser ut som 7 svåra år här, brukar bli så när jag och Tove släppts lösa ett par dagar...!), borde duscha och inta någon form av föda.. Dock har jag ingen kul frukost hemma, är sjukligt sugen på smörgås med ost, massa gurka och aromat på, men jag har inget bröd! Orkar jag gå och köpa det...?

Men lite senare tar dagen förhoppningsvis en vändning, ska möta upp Maria och promenixa eller fika!

Vad är det för väder?!

Meh.. igår kunde vi sola och fika ute, men idag..idag är det mulet!! Vad gör man då?? Funderade på att sticka till Furuvik, men det kostar 140:- i inträde?? Vilket rån för att kolla på lite djur. Nån måtta får det vaktiskt vara.
Så.. vad göra? Shoppa har vi redan gjort (aj i plånboken) och sen.. finns det inte mycket mer att göra i Gävle?

Suck.

Finfrämmande!

Håller på att plocka undan lite i lägenheten nu, ska ner på stan om en stund och äta lunch med Maria, och sedan ska jag möta up  en kompis, Tove, som ska komma och hälsa på! Ska bli jättetrevlig, var länge sedan vi sågs... =(

Därav lär jag inte blogga så mycket på några dagar, men man vet aldrig :P

Spindel...!!!

Igår kväll satt det en spindel vid min toalett. Jag klarar inte av spindlar. Jag kunde alltså inte döda den och inte släppa ut den. Den var inte jättestor, så jag tänkte väl att om den försvinner så vet jag iallafall inte var den är, och det man inte vet lider man inte av. Eller??

Nu på morgonen har det känts mycket olustigt då spindeln naturligtvis inte var kvar..

Uhh...

Halsband!!

Jag blev, för några veckor sedan, förälskad. I ett halsband på Ur o Penn. Halsbandet var långt med en pärla i ena änden och en blomma i andra. Så enkelt. Så fint. Man kan knyta den en gång så det blir ett långt halsband, eller vira den två ggr runt halsen så blir det kort.
Jag fick givetvis lov att prova själv och resultatet ser ni nedan! Tycker att det blev riktigt bra faktiskt, älskar dessa halsband. Just detta köpte min mamma, men om man skulle vara intresserad så är det bara att maila mig för prisuppgift och övrig information!
[email protected].

image203

image204

Skiss resultat

Et voila!


image202

Skiss

Åhå.. nu är jag där igen.. pysseldjävulen har furit i mig =) Sitter och målar av en bild på bastun till våran stuga, Eric har nämt att han skulle vilja ha en tavla där, med en bild på en bastu, aha tänkte jag, är det inte roligare med en bild på vår bastu...? =)

Såhär långt har jag kommit hittills. dock är jag osäker på om jag ska färglägga eller eller bara fylla i strecken och skugga, vad tycker ni?

image201

Hahaa Just det!!

Jag vill att ni lägger märke till det jag lade märke till i bilen påväg till mormor; det står 2006 inte 2007 "kortet".

Vad är jag - dum i huvudet??


Hur kan man göra en sån miss?! Vilken jäkla tur att jag märkte det! Fick slita bort den, göra en rosett av banden och sätta dit datumet bara (0629).


Herregud.

Och ett till pyssel...

När vi skulle åka till namnceremonin kom jag på att vi inte hade nåt kort till presenten till guddottern!! Jag panikpysslade ihop detta kort, även här en stämpel jag målat av, dock vet jag inte var jag hittade den...

image200

Pyssel!

Såhär blev scrapbooksidan till mormor! Är inte 100% nöjd, men den blev OK. Det vita pappret ersattes med ett svartvitt fotto på mormor och hennes mamma. Hon verkade bli glad iallafall =)

image197

Trevliga dagar!

Som jag nämde har ju min pappa varit här i några dagar. Vi har som tradition nästan att vi gör något, bara han och jag i några dagar varje sommar. Vi har varit i Kalmar, Grekland, sista två åren har vi varit hos mig (oss) i Västerås men nu i Gävle (eftersom vi flyttat). Jag uppskattar den traditionen, trevligt att bara vara vi två.
Vi har hunnit med en hel del, vi kom fram sent till Gävle och satte igång och lagade god mat, sen satt vi bara och pratade på kvällen. Dagen efter åkte vi iväg till något som heter Gysinge bruk, jättefint vid en fors, dock började det spöregna, så vi åkte och kikade lite i affärer istället (har köpt en jättefin matta på Mio värde 900:- för 300:-!!) Gick ut och käkade på Grekisk restaurang på kvällen och promenerade sedan vidare och tog en öl. Sen gick vi hem och spelade spel :P Igår var vi på två museér, på Sveriges järnvägsmuseum och på Sveriges fängelsemuseum. intressanta båda två, men det blev mycket promenerande, tror vi räknade ut att vi gick en mil bara igår..
Har haft jättetrevligt!

Nä nu...!

OK.. från och med nu ska jag nog meddela mina (faktiskt) trogna läsare när jag försvinner iväg ett tag! Nej jag har inte försvunnit, jag har bara inte varit hemma...

Eftersom min Nya, underbara lilla Guddotters pappa är från Gambia och därmed muslim, har man alltid en namnceremoni istället för dop när ett barn föds, prick en vecka efter födseln. Detta resulterade i att jag och Eric åkte från Gävle på midsommarafton, eftersom det var en vecka efter. Lite konstigt kändes det att inte besöka någon stång, men det var undebarat att få träffa lilltjejen istället.. Efter ceremonin åkte vi vidare upp till Roslagen där vi har landställe och hade midsommarmiddag med mamma. Super, super mysigt!
Sen har vi varit på landet ett bra tag, och nu har jag varit i Gävle några dagar, men har haft besök av min pappa och inte haft tillfälle att skriva. Men nu.